Masa untuk Menukar!!! Dari X kepada PG!!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Berita Baik kepada semua!! Hanya untuk Tempoh terhad sahaja!!
Ok jom kita tengok poster kat bawah ni!!

Apa yang menarik dengan poster ni? Apa yang ingin disampaikan ialah kepada anda semua terutamanya yang memiliki emas :

i. Gold Bar 24karat
ii. barang kemas dengan ketulenan 916 (22karat) dan ke atas

dari keluaran mana2 syarikat selain Public Gold, anda adalah di jemput untuk hadir ke mana2 branch Public Gold untuk “trade in” emas anda. Kami di Public Gold akan membeli emas anda dengan harga yang tinggi.

Kenapa perlu tukar kepada EMas Public Gold??? sila klik pada link berikut Kelebihan Emas Public Gold (Link Inspirasi Emas)

Sila rujuk harga berikut untuk “trade in”

1. Harga Emas “PG Buy” Public Gold 10gram bagi emas Gold bar 24k
2. Harga Emas “PG Buy” 10gram i-series bagi emas barang kemas dengan ketulenan 916, 22k

CONTOH

Ok nak bagi mudah paham, meh sini saya nak bagi contoh:

Katakan saya ada emas berikut, 10gram pamp suisse

Ok, apa yang saya kena buat? Saya ada 10g emas tersebut, saya berminat nak tukarkan emas tersebut kepada emas Public Gold.

Jadi, saya perlu bawa emas 10gram pamp suisse saya ni pergi ke Public Gold mana-mana branch. (tak boleh lock price melalui sms ke call ke emel ke tapi kena pegi kat branch tu jugak) Bila dah bawak emas tu, harga emas akan ditetapkan pada masa kita setuju untuk “trade in” emas pada waktu tersebut.

katakan saya sekarang ni kat Public Gold office dah,

so staff PG akan check harga emas pada waktu tersebut:

Ok, untuk “trade in” emas 10gram pamp suisse tersebut, Public Gold akan rujuk pada harga“PG Buy” iaitu RM1780.00 dan untuk tukarkan emas tersebut ke emas 10gram Public Gold, Sila rujuk harga PG Sell iaitu RM1935.00 seperti gambar dibawah.

Maksudnya kat sini, emas 10gram Pamp Suisse tu saya perlu jual terlebih dahulu kepada Public Gold, dan PG akan beli emas tersebut dengan harga RM1780.00, kemudian untuk beli emas PG 10gram, macam biasa kita hanya perlu rujuk pada harga PG Sell iaitu RM1935.00

Jadi, pelanggan hanya perlu tambah RM1,935.00 – RM1,780.00 = RM155.00 sahaja untuk memiliki sekeping emas 10gram Public Gold. Tapi tak semestinya ada emas 10g brand lain anda hanya boleh tukar kepada emas 10gram PG saje. Semua nya terpulang kepada kita sama ada nak tukar emas 10gram tersebut kepada 10gram PG jugak atau mana2 emas@silver keluaran Public Gold(cth 20gram ke 50gram ke 100gram silver 1kg ke ikut suka kita ya)

So sama juga macam barang kemas 916, 22k hrga emas akan dirujuk kepada harga PG Buy 10gram i-series.

Pendek kata, jual emas ikut harga PG Buy 10gram 24k utk emas Gold bar, PG Buy i-series untuk barang kemas 916, 22k.

Lepas dah jual, kita nak beli emas PG hanya perlu rujuk kepada harga PG sell untuk emas2 tersebut. kalau nak beli emas 100gram rujuk harga emas PG Sell 100gram, kalau nak Silver 500gram rujuk harga Silver 500gram..

Sekian, harap anda semua paham..hehehe


Bagi mereka yang berada di kawasan utara, anda semua boleh jumpa saya sendiri di Cawangan2 berikut:

1. Public Gold Sg Petani

  • 9.00am-6.00pm
  • 9hb Disember 2011 (Jumaat)

2. Public Gold Bishop

  • 9.00am-6.00pm
  • 10hb Disember 2011 (Sabtu)

3. Public Gold Bukit Jambul

  • 9.00am-6.00pm
  • 11hb Disember 2011 (Ahad)

Apa yang menariknya, anda juga boleh secara automatik menjadi Dealer Public Gold sekiranya emas yang anda “trade in” mencecah RM20,000.00 atau RM100,000.00

Contoh lain:

1. Kita ada emas 100gram keluaran company lain, kita rujuk harga emas 10gram PG Buy RM1780

RM1780.00/10gram = RM178.00 per gram

100gram x RM1780.00 = RM17,800.00

Jadi Public Gold akan beli emas kita tu dengan harga RM17,800.00

Kemudian, katakan kita pilih untuk beli emas 20gram x 5 keping, dan 1 Dinar x 2 keping hanya perlu rujuk harga bagi emas 20gram PG Sell dan 1 dinar PG Sell.


20gram x 5pcs = RM3834 x 5pcs = RM19,170.00

1 Dinar x 2 pcs = RM786.00 x 2pcs = RM1572.00

Total = RM 19,170.00+RM1,572.00 = RM20,742.00

sekiranya total tersebut lebih RM20 ribu, jadi anda layak untuk jadi dealer Public Gold :)

Tapi anda hanya perlu bayar RM20,742.00 – RM17,800.00 = RM2,942.00 sebab anda “trade in” emas 100gram tadi

Berikut adalah Term & Condition tambahan:


*** promosi ini hanya sah untuk mereka yang nak “trade in” sahaja. Tidak sah untuk mereka yang nak “jual dan ambik cash sahaja”. Kalau nak juai emas company lain dan nak ambik cash pon boleh. Tapi harga tersebut adalah lebih rendah dari harga yang dipamerkan di website. Terima Kasih

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Ahmad Fithrie Ahmad Tajalie
Master Dealer
PG000385
admin@bijakemas.com
019-2238096

sumber: www.inspirasiemas.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan