Public Gold di Harian Metro

Mari baca cerita daripada ejen saya En Amir Firdaus yang merupakan Master Dealer di Pulau Pinang.

Public Gold di Harian Metro

September 24, 2010 by: inspirasiemas

Assalamualaikum

Alhamdulillah, sejak akhir-akhir ni semakin ramai yang contact saya tanya pasal emas
Nampak nya emas Public Gold ni semakin tersebar..soklan2 yang saya terima bukan saja dari kawasan Utara Semenanjung tapi entah dari setiap pelusuk malaysia dan juga luar negara :)
Tapi diorang tu Orang Malaysia la..hehhe cuma dok kerja kat sana..
Apa2 pun saya nak ucap terima kasih sangat2 kerana terus memberi sokongan kepada saya dan blog ini..
Jadi, soalan2 dari anda semua memang sangat saya hargai..sebab dengan soalan2 dari anda dan komen2 dari anda la yang membolehkan saya menambahkbaikkan isi kandungan blog ini. Jadi, jangan malu2 nak tanya..tanya ja soklan apa pon berkaitan emas..insyaAllah saya akan menjawab soalan dari anda secepat mungkin.

antara soalan2 nya lebih kurang macam ni la..



  • “En Amir, kalau beli emas Public Gold ni boleh untung tak?”



  • “Amir, brapa harga minimum untuk beli emas Public gold??”



  • “Amir, harga emas 1 dinar sekarang berapa?”



  • “Amir, kalau beli emas nak jual setiap hujung bulan ok tak??”



  • “Brapa harga untuk jadi agen sekarang?”

dan lain2 lagi la…
Jadi, harap kepada mereka yang bertanya tu berpuas hati dengan jawapan yg diberi..tapi kalau masih x puas hati,..tanya je banyak kali pon xpe.. :)
Semalam, 23 hb September 2010, sekali lagi berita tentang Public Gold ada dalam akhbar tempatan.
Dengan cara ini saya rasa, Public gold nampak memang sangat serius untuk memajukan perniagaan mereka yang telah dengan jelas menunjukkan mereka ini bukan dari kalangan SKIM PELABURAN EMAS
Sebab ada juga soalan2 yang saya terima,

“Kalau saya beli Emas Public Gold ni bulan2 brapa dividen saya dapat?”

alamak, Sebenarnya saya ade cerita tentang macam mana nak bezakan SKIM pelaburan emas dengan perniagaan jual beli emas. Anda boleh la baca artikel2 saya sebelum ni ye..[klik sini]
ok la, kalau malas nak klik jom kita baca sket tips yg saya bg sebelum ni..hehe
==================================================================================
So kat sini saya nak bagi sedikit tips kepada pelabur emas.. saya x nak setiap pelabur-pelabur emas terpedaya dengan tipu helah skim cepat kaya. Berdasarkan keratan akhbar di atas:
1. sebelum melabur, pastikan syarikat tersebut benar-benar berdaftar dengan Bank Negara Malaysia
contohnya macam syarikat Public Fine Gold International Sdn Bhd

keratan akhbar harian metro : 22 Oktober 2009
Syarikat Public Gold ini sememangnya telah mendapat kelulusan dari pihak Bank Negara untuk jual beli emas di Malaysia. untuk maklumat lebih lanjut berkaitan syarikat ini, anda buleh rujuk public gold atau public dinar
2. Pastikan syarikat tersebut berdaftar dengan suruhanjaya syarikat malaysia (SSM)
3. Emas yang dijual adalah mengikut harga emas pasaran semasa dunia. Emas Public Gold (PG) adalah berdasarkan emas di www.kitco.com yang mana harganya adalah lebih rendah berbanding Federation of Goldsmiths and Jewellers Associations of Malaysia
4. Beli Emas, pastikan anda dapat emas tu..mana ade orang beli emas x dapat emas..kalau x dpt tu mmg sah kena tipu ler..
5. Pastu, bila da beli emas, jangan mudah kelabu mata..atau terpedaya dengan pulangan 1%..2% …3% (dividen) la..hish,..mana ade org beli emas dpt pulangan camtu..pelik pelik
6. Kalau nak jual balik emas tu..hishh mana ade sampai seminggu nak cek ketulenan emas tu..arghhhh pening-pening..padahal kejap je..x sampai 5 minit pun nak cek ketulenan emas tu..
7. Kenapa pulak nak kena bayaran tambahan kalau harga emas tu jatuh?
8. hah..tips ke 8 ni, abeh susah sangat..kalau nak tau lebih lanjut..Call je saya 012-5853035 (amir) x pun bleh yahoo messenger saya dipharmacist_usm.
9. Last sekali..nak beli emas..beli la kat saya.. ;) atau agen2 inspirasiemas yang lain..[klik sini]

Jom beli emas dari Agen2 saya ok!! Saya kompem diorang akan layan dengan baik!!

p/s: Doa saya..supaya anda smua tidak terpedaya dengan skim pelaburan EMAS cepat kaya..melabur la emas dengan cara yang betul..InsyaAllah anda pasti berjaya.Amin..
Akhir kata..selalu saya ingatkan..BELI EMAS..PASTIKAN ANDA DAPAT EMAS ANDA
==================================================================================
Ok, berikut adalah keratan akhbar di Harian Metro yang saya cakap tadi tu.. :) 
Ade jugak testimonial dari saya..hehehe..
Ha..saya keje kat sepital..jadi kepada doktor2 yang baca blog saya ni kalau nak beli emas boleh cari saya ok.. :)
ok la..da kui 2am..nak tidoo..esok kerja pagi..
Sekian, Assalamualaikum

Amir firdaus
Master Dealer,
inspirasiemas@gmail.com
012-5853035

Tiada ulasan:

Catat Ulasan