AMARAN!


Gambar ini membuktikan yang jual-beli EMAS di Malaysia adalah bebas dan tidak ada kena-mengena dengan apa-apa Akta melibatkan matawang. Oleh itu anda semua tidak perlu takut atau ragu-ragu kerana kami di Team Bijak EMAS hanya menjalankan aktiviti jual-beli EMAS menggunakan produk daripada Public Fine Gold International Sdn Bhd.

Kami tidak menjanjikan apa-apa pulangan dalam bentuk duit seperti imbuhan/pendapatan/dividen daripada pembelian EMAS kami. Anda akan memperolehi keuntungan dengan menyimpan EMAS kerana harga EMAS meningkat setiap tahun,  mempunyai nilai intrinsik dan paling penting EMAS adalah penyimpan kekayaan anda. Anda beli EMAS, anda dapat EMAS. Lebih membanggakan  EMAS yang dijual oleh kami adalah lebih murah daripada yang terdapat di kedai-kedai EMAS yang dikenali ramai. Setiap emas keluaran Public Gold mempunyai sijil pengesahan ketulenan daripada Penang Assay Office Sdn Bhd.




Hubungi kami di Team Bijak EMAS untuk maklumat lanjut. Mulakan hari anda dengan memiliki EMAS.

Notis Amaran 2013




Admin Bijak Emas
-simpan dahulu, senang kemudian-

9 ulasan:

  1. macamana kalau harga emas jatuh mendadak?? sebab dah lama harga emas naik ni?

    BalasPadam
  2. macamana kalau harga emas jatuh mendadak?? sebab dah lama harga emas naik ni?

    BalasPadam
  3. Kalu jatuh mendadak, borong. Ingat simpanan emas untuk jangka masa panjang

    BalasPadam
  4. harga naik jual balik..blh kn mcm 2

    BalasPadam
  5. apa komen jk sy bli emas 2nd kemudian sy lebur jd emas 10 d jual. sy rasa lbh mdpt keuntungan.

    BalasPadam
  6. sekadar utk maklumat pihak yg minat nak download tool kalkulator dan update harga emas di android . free download sahaja.

    http://www.appsgeyser.com/490119
    http://www.appsgeyser.com/489845
    http://www.appsgeyser.com/489817

    tq tuan tanah

    harga emas jatuh ke usd 1300/ auns ini masa utk beli emas . tokeh kedai emas dah pening kepala . ada 4 buah kedai emas di area office aku di KL . sepi tiada siapa pun beli . sekarang org bijak beli direct . utk tuan galakkan pembelian emas skrg . emas tetap emas walau apa pun harganya .

    BalasPadam
  7. Al cerita tentang public gold golbar and cara2 beli dan risk2 dia, so sila beri perhatian.:
    a) Harga lambat naik bila graf naik, tapi bila graf turun cepat dia turun harga
    b) Ada kes barang goldbar bila timbang mesin timbang air pure gold dia keluar nilai 999.5, ( sepatut 999.9)
    c) Public gold rate dia hanya laku di malaysia je, kalau bawak keleuar negara akan susut nilai jugak, kena ambik goldbar international jugak z( macam palmswiss ok)
    d) Nak tahu public gold tidak cas customer dia upah tapi dia cas upah hantar yang harga tidak munasabah. Lagipun dia bukan hantar ke rumah korang, di ahantar ke dealer dia yang paling dekat.
    cas hantar= cas upah
    e)Jika anda suka harga sekarang, anda perlu bayar full dahulu full, and public gold akan bagi barang anda dalam tempoh 7 hari bekerja, selalunya setiap hari jumat. Cuba bayangkan bertapa rugi masa book 157 (isnin) ,180(selasa) harga naik mendadak, tapi anda dapat hari jumaat(147) turun dari book . Anda tak boleh jual lagi sampai dapat hari jumaat.
    F) Nak jual pun sama, chek akan diissue dalam tempoh 7 hari and no tarik diri. Contoh : kita rasa nak jual hari isnin rate rm160 , tetiba rate naik jadi 175 (hari jumaat), anda tetap dapat rate 160. Sedih kan. Padahal kita kena tunggu 7 hari nak dapat chek, dapat jumaat, boh bank pun 3 hari baru release, so sabtu ahad tak dikira, so hari rabu minggu depan baru dapat. Sedih x 3 kali. Lupa pulak bank cas nak keluar chek tu, duit lagi..sedih.
    g) Bagi islam gold bar satu kerugian pasai macamana nak pakai emas tu?? Tak pakai kena zakat Emas tau. So jangan tak bayar ye, kena bakar dalam api neraka. Bagi barang dalam bentuk barang adalah paling selamat pasai kita tak kena zakat (bwah 15k)
    h) Yang paling best ialah bila kita terdesak pakai duit, pi la pajak gadai. Sorry tiada pajak gadai nak ambik golbar kat malaysia (arrahnum). And kalau kedai2 biasa, cas upah simpan dia tinggi gile. And public gold kena tunggu lama.
    i) Untuk yang beli kat dealer, anda pasti ke anda dapat yang ori?? Tiada besi dalam or so.. ada sindiket china buat sebijik, luar 999.9 dalam kapur tapi timbang gerenty dapat 10g sama. cert semua buleh print. so beli lah kat kedai public gold yang ada kedai.
    j) Keselamatan. Dapat goldbar kat branch publicgold. Rasa2 ada tak orang target kita?? Kita balik raya, rasa2 selamat tak simpan rumah? So untuk bab ini, public gold buat duit lagi dengan meneyediakan safe yang ada gurd. (peti simpanan), bayar lagi, or leh pi bank2 yang ada sedia khitmat ini.
    k)So apa pendapat korang tentang golbar public gold, ingat tak case genevia? Satu hari akan atau mungkin berlaku kat publicgold. (pasai tokay dia cina-takut dia rasuah sana sini) So hati2.
    l) Nak beli make sure beli cash, paham cash. Jangan buat installment CREDIT CARD. credit card cas (harga+6%) jika terlewat tarikh bayaran. and jika tak bayar bulan ini, bulan depan dia cas lagi (harga+6%)+6%, lagi lama dia akan cas 6% atas 6%. so merana gila2. last jual motor nak bayar emas.....pi tolak balik emas, emas x dak, motor pun tarak....Beli cash ye
    j) Ok satu macam punya kerja kita orang x pandai dalam emas. Kita kumpul orang ramai2 beli 1 bijik goldbar 1kg. Last sekali kalau yang ada tarik diri, yang kepala yang tanggung rugi. So kalau buat macam ini Make sure ada black and wite paper, pembahagian profit ikut saham share beli emas. And make sure ambik fotostat IC and biodata full pemegang saham2 tu.

    So apasai saya cita panjang lebar ni ha?? Saya dengki kat public gold ke, saya dengki kat wah chan ke?? Sya nak bantu kaum saya MELAYU2 supaya tak kena tipu dengan Bangsa2 C . Bukan rasis, kita rugi depa dok senang lenang. Nak beli sila dapatkan mentor yang berpengalaman. Selamat semua saya doakan.

    BalasPadam