Artikel Kosmo 5 Disember 2013

Tak perlu lagi risau tentang ketulenan barang Public Gold. Diharap dengan kenyataan ini, keyakinan anda kepada kami akan bertambah.


Dengan harga emas yang amat menarik pada hujung tahun ini, ambil peluang untuk memulakan pemilikan emas. Dapatkan daripada usahawan-usahawan kami yang berdekatan dengan anda.

PROMOSI: Cara Pantas Untuk Menjadi Priority Dealer


Ketahui kelebihan Priority Dealer:

  1. Cepat untung sebab harga PG amat kompetatif dan lebih murah daripada kedai emas. Anda membeli pada harga kilang.
  2. Susut nilai (spread) yang rendah.
  3. Harga Public Gold mengikut pasaran dunia dan berubah setiap 20 minit.
  4. Transaksi dengan Public Gold 24 jam 365 hari secara online. Semua di hujung jari anda. MUDAH!
  5. Setiap kali anda membuat pembelian untuk diri sendiri atau pelanggan, anda akan dibayar komisyen sebanyak 1.5% daripada harga PG Sell. Jika beli sendiri anggaplah ianya sebagai diskaun tetap anda.
  6. Jika anda menjual semula ke Public Gold, anda akan dibayar komisyen 0.5% daripada harga PG Buy
  7. Introducer 
  • Setiap Priority Dealer baru yang anda lantik dan setiap kali mereka membeli anda akan mendapat 0.2% daripada pembelian mereka.
  • Setiap Normal Dealer baru yang anda lantik dan setiap kali mereka membeli anda akan mendapat 0.5% daripada pembelian mereka.

Kesemua ini dibayar oleh Public Gold setiap 20hb setiap bulan berikutnya. Langkah berikut ialah anda hubungi saya segera untuk menjadi usahawan Bijak Emas. 



Silver & Gold - Hidden Secrets Of Money Ep 4

Inilah apa yang terjadi pada sistem ekonomi kita kini.

Seminar Bulan November 2013


Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan ilmu percuma hanya daripada Public Gold. Hanya gunakan kod PG000385 untuk pendaftaran sebagai pembeli atau pun sebagai usahawan Bijak Emas. 

Mesti Tonton! Apakah perbezaan antara wang & mata wang??

Kenali wang, apakah wang, fungsi wang, tontoni video ini. Kalu tak paham hubungi kami :)


Seminar Percuma Bulan Oktober 2013

Kami ingin menjemput anda untuk menghadiri mana mana seminar yang dianjurkan oleh pihak PG secara percuma. Dalami dulu ilmu mengenai emas dan kemudian bertindak segera.






Produk Terbaru Public Gold - Bunga Mas

Cantikkan??? Takkan nak tengok aje??? Jadikan milik sah anda! Kami sedia membantu




Corak di belakang setiap jongkong Bunga Mas



Promosi Bulan September 2013


Cuma RM15 000 sahaja untuk anda memulakan perniagaan emas dengan Bijak Emas, tunjuk ajar akan diberi.



Eid Mubarak


SALAM LEBARAN DARIPADA KAMI DI BIJAK EMAS
MAAF ZAHIR BATIN

KAMI UCAPKAN ANDA SEMUA BERADA DALAM KEGEMBIRAAN DI SAMPING KELUARGA. HATI HATI DI JALAN RAYA.

KEDAI KAMI MASIH DI BUKA UNTUK TEMPAHAN SEPANJANG RAYA :)

Produk Terbaru Public Gold - Bunga Mas

Cantik! Sesuai untuk dijadikan hadiah atau koleksi atau hantaran perkahwinan

Aktiviti Bulan Ogos 2013 - Sertai Sekarang


Hubungi kami dan sertai keluarga besar kami sekarang



Nasihat daripada Sahabat, Mentor - Syukor Hashim

Tips: Hold on to your gold!
(Because buy and hold strategy works for gold!)

Sekarang ialah zaman harga emas menurun. Jadi orang yang 'negatif' terhadap emas boleh tepuk tangan dan memberi macam-macam komen.

Pelabur @ penyimpan emas yang memegang kepada faktor fundamental akan terus memegang emas. Ini kerana situasi hutang yang semakin besar yang dihadapi di Euro dan USA (massive debt) lama kelamaan akan pecah (debt burst). Baca kat sini: http://www.infowars.com/the-sovereign-debt-bubble-will-continue-to-expand-until-bang-the-system-implodes/ 

Pada waktu itu hard asset akan melonjak tinggi.

Bagi orang yang melihat kejatuhan harga emas dari tahun 2011 sehingga 2013 kemudian memberikan komen-komen negatif, ia ibarat melihat dengan teropong straw. Kecil sangat pandangannya. Buang straw tu. Lepas tu tengok balik graf yang lebih besar time framenya.

Pelabur perlu melihat aspek fundamental dan time frame yang jauh lebih besar. Dalam dunia wang fiat (duit kertas yang nilainya boleh dicetak sesuka hati), lama kelamaan harga barang-barang (hard asset) akan naik dan adjust harganya dengan kuantiti wang fiat yang berada di pasaran.

Cuba lihat graf harga emas di dalam jangka masa panjang. Ia naik dalam jangka masa panjang. Short term emas boleh jatuh.

Satu contoh yang ingin dikongsi. Bagaimana strategi ini juga berfungsi di dalam pelaburan saham.

Warren Buffet merupakan salah seorang pelabur terkemuka dunia ketika ini. Namun ketika krisis sub-prima tahun 2008 - 2009, nilai syarikat beliau Berkshire Hathaway Inc telah jatuh 50% di dalam masa setahun! Lihat disini http://tinyurl.com/nysebrka

Bagi pelabur yang menggunakan konsep value investor, maka saham syarikat yang unggul ini sangat murah. Bagi mereka yang membeli ketika tahun 2007 (waktu harga mahal), mereka memerlukan masa 4 tahun (till 2012) untuk kembali ke harga asal dan sekarang. Bayangkan betapa ruginya orang yang tidak mengambil peluang membeli ketika harga saham syarikat ini jatuh 50%!

p/s: Cuba fikir dengan logik akal. Bagaimana syarikat yang diterajui oleh seorang pakar seperti Warren Buffet boleh jatuh sehingga 50%??? Apa hujah yang boleh dikemukakan untuk menerangkan situasi ini?

Bagi pelabur bijak, membeli ketika harga jatuh adalah strategi cost averaging yang menguntungkan. Harga tinggi + harga rendah = harga tengah-tengah.

Pelabur yang bijak ada strategi.

Strategi pelaburan boleh diajar dan boleh dipelajari.

Janji mahu belajar sahaja :)

Saya doakan anda semua kaya dan berjaya dengan ilmu emas :)


*Kesimpulannya ambillah peluang kejatuhan atau penurunan harga emas ini untuk anda menambah simpanan emas kerana sebenarnya anda tidak rugi. Hubungi kami di Bijak Emas, simpan dahulu, senang kemudian.

Pesanan Mike Maloney (Pakar Pelaburan Emas & Perak)

It's Back To Basics...Back To Fundamentals

GoldSilver.com
JUNE 24, 2013

It\'s Back to Basics...Back to Fundamentals

      Being a gold & silver investor has become increasingly difficult over the past months with prices falling to 3-year lows.  Recent price action has shaken up emotional investors, particularly those who simply watch price, technicals, or lack a core understanding of the fundamentals that truly propel the market long-term.    
Any strategic investment requires discipline and mental fortitude to withstand the consolidations and pullbacks which eventually test any bull market prior to continuing its long-term uptrend.  A market such as gold and silver is especially susceptible to price swings as leveraged electronic paper trading account for most of the activity.  These factors will often cause these metals to overshoot during rallies and as well as in the corrective pullbacks most recently observed. 
 Technicals often distort the broader economic picture, making even the most confident investors uneasy.  In any case, a market cycle or bull market does not end until the underlying factors that initially fueled the asset's appreciation are no longer valid.    
With any investment decision, one must have a clear plan, outlined by a strategy, and defined by a final objective.  At the supportive base of the strategy are the fundamentals, providing validity to the investment decision. 

Without a plan, the novice is easily spooked, proceeds to sell prematurely, and swiftly transfers wealth to those who understand the underlying fundamentals and stick to their defined strategy.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
 "Write your plan down and follow it.  When you have doubts, read it.  Warren Buffett once said, 'Put all your eggs in one basket and then watch that basket  very carefully.' That to me is very sound advice."  - (Mike MaloneyGuide to Investing in Gold & Silver).

A precious metals investor must consider if the fundamentals for which he or she has invested still remain intact.   Below are a few to consider:   

Is the financial crisis in the Western world over?

Have the G20 countries balanced their budget?

Have commercial banks managed to become solvent?

Have economic tensions around the globe improved? 

Is a global competitive devaluation to increase exports eminent?

Have central banks become increasingly politicized?  

Is the European periphery still financially challenged?

Do the Asian countries still have a cultural affinity to precious metals?

Have central banks stopped exponentially creating currency? 

Are bank bailouts & bail-ins still a threat to the average saver's account?

Have US budgetary concerns been resolved?

When factors such as those above have aligned throughout history, the free markets have repeatedly elected gold and silver as true money and the ultimate store of value.    While issues may appear to temporarily subside via illusive credit bubbles, they will persist as the problems lie at the core of our monetary system and in the "nothingness" that backs it.  

The fiat currency scheme is a con game backed only by the confidence the public grants it, once this ruptures the end is clear and eminent.  Today we are only beginning to witness devaluation at a global scale, being pumped into cheaply financing government debt and propping equity bubbles without any fundamental underlying growth.  A shadow of doubt is creeping over today's monetary central planners from the BOJ, the ECB, the FED, etc.  

Bullion is what we continue to buy and accumulate, as we are playing a game of ounces.  With government and central bank currency intervention on the rise, the counter-party free appeal of gold and silver are unique as are their status as a store of value by over 5000 years of history across the globe.    

 "Technical analysis is right 55 percent or 60 precent of the time, but fundamentals are right 100 percent of the time, and always, always, always, always, prove themselves over time".  - (Mike MaloneyGuide to Investing in Gold & Silver).

Gold Rush! Adakah Anda Salah Seorang Daripadanya?

Salam Sejahtera,
Kepada semua pelanggan, pembaca blog dan pengedar yang dihargai,

Pergerakkan harga emas baru-baru ini telah menggalakkan pembelian yang kuat di pasaran emas atau lebih dikenali sebagai GOLD RUSH. 

Harga Emas 999.9 sekarang RM144/g sahaja. Jangan melepaskan peluang keemasan untuk menambah portfolio simpanan EMAS dan PERAK fizikal anda. 

HARGAI PELUANG KEEMASAN INI DAN JANGAN KETINGGALAN UNTUK MEMBUAT TEMPAHAN!!!

Royal Collection Announcement


Do you know today gold price is cheaper than year 2011? 
YEAR   Price/ozPrice/g
2011      USD 1600/oz (Average)RM 170/g (Average)
2013      USD 1350/oz (Today 20/5/2013)RM 143/g (Today 20/5/2013)




So what does it means? It means this is the perfect time to TOP-UP & PROTECT YOUR WEALTH!!
  -Children Education Fund;
  -Retirement Fund;
  -Dowry/ Trousseau;
  -Monthly Saving;
  -Investment Diversification;
  -Collections.

For coin collectors & for those who wish to fulfil his/her social responsibility, we have good news for you as well! 
Isn’t it be great if you could help the children while collecting your favourite coins? It is such a meaningful coin! HOW?

-COLLECT & CARE- 
Collect a set of Royal Collections Dinar Set at only RM20,000; or
a set of Royal Collections Dirham Set at RM1,000!


*All profits will be contributed to Yayasan Anak-Anak Yatim Sultanah Haminah.

Kepada Peminat Perak Fizikal


May Promotion: Dealer Recruitment Drive (DRD)
Promotion period: 1st May 2013-31st May 2013
Enjoy our amazing dealers’ only benefits by joining us with a purchase of 5kg Silver bars (min) or any single purchase with RM20,000 (min).

Harga 1kg perak sekarang dalam RM2731. 5kg baru RM13655.00 dan anda layak terus mendapat rebat 1% dan automatik menjadi pengedar Public Gold.

Tinggal lebih kurang 10 hari saja lagi. Rebut peluang keperakan ini :)

Hubungi kami untuk membantu anda....


Apa Kelebihan menjadi normal dealer (ND) Public Gold?

1. Rebat/diskaun/komisyen 1% setiap kali membeli sebarang produk Public Gold (termasuk belian pertama)
2. Rebat/diskaun/komisyen 0.5% setiap kali menjual semula kepada Public Gold
3. Boleh menjana part/full time income dengan menjual bebli emas tanpa perlu menyimpan stok & membuka kedai.
4. Susut nilai (spread) yang lebih rendah berbanding pelanggan biasa, bahkan yang terendah di malaysia! Anda membeli dengan harga kilang!!
5. Tunjuk ajar daripada admin Bijak Emas


Dari 2011 ke 2013


Sejak mencapai harga tertinggi $1920/oz pd 2011, harga emas tlh turun ke paras $1360/oz kini. Perbezaan ~$580/oz. 


Kepada yang belum memulakan pemilikan emas dan perak fizikal, saya amat menggalakkan anda mulakan sekarang. Hubungi kami agar kami dapt membantu anda. 



Berita - www.kitco.com - Harga Emas Turun


Gold Prices Fall Through $1,400/Oz As Market Breaks Technical Chart Support
By Debbie Carlson of Kitco News
Wednesday May 15, 2013 11:35 AM
(Kitco News) - Gold prices fell through the psychologically important $1,400-an-ounce level during mid-morning North American trade on Wednesday, triggering some pre-placed sell orders.

At 11:22 a.m. EDT, Comex June gold futures were at $1,393.30 an ounce, down $31.20, and hit their lowest level since April 19.

Prices were under pressure for the entire session and were creeping lower when values slipped through the psychological support level of $1,400. This triggered pre-placed sell orders, known as sell stops, advancing weakness a bit further, market watchers said.

Analysts said there wasn’t anything in particular that sparked Wednesday’s losses, but it was just a continuation of the weakness that has plagued gold lately: a firmer U.S. dollar index and a lack of interest to buy commodities. Crude oil was also weaker, as were base metals.

“The market is its own worst enemy. It is lacking positive momentum, which is keeping bulls on the sidelines. The dollar is stronger. Buyers have just evaporated,” said Sterling Smith, futures specialist, commodity research, Citibank Institutional Client Group.

The general strength in the stock market is also an issue weighing on gold, said Sean Lusk, gold and precious metals analyst at Ironbeam.

“The stock market is up what, 14%? That’s pulling people from gold,” Lusk said.

When gold prices broke through $1,400, the major stock indexes were weaker, but since then index values turned higher.

Silver and the platinum group metals were also weaker with gold. Smith said although silver is the loss leader for Wednesday, this selloff is gold-inspired. “Gold is the leader. Silver is getting kicked around like a little beat-up soccer ball,” he said.

Lusk said gold also has not reacted bullishly to news that previously would be considered bullish, particularly announcements in the past few weeks about central banks, such as the Bank of Japan, the Reserve Bank of Australia and South Korea’s central bank all either enacting some monetary stimulus or lowering interest rates.

“When a market can’t rally on bullish news, that’s a problem,” he said.

Technical price charts are also bearish for gold. Lusk said gold needed to try and get back above $1,500 last week to regain some upside momentum, but it never came close to that area.

Both Smith and Lusk said a close under $1,400 by the June gold contract opens the door to further weakness. Both put the next support level at the $1,380 to $1,385 area. Smith said after that is some support at $1,365.

However, if prices fall under there, the next floor is the major support level from mid-April, $1,321.50, which was the low after the big April sell-off, both said. If the market falls to there, how gold acts in that region will be telling. If it holds support, buying could come back in; however, Smith said, if it breaks that April low, “the world will get interesting.”

He said a break under $1,320 may lead to further losses as interested buyers may step back to see just how far prices might fall before coming back in.

Follow me on Twitter! If you want to keep up with metals news and features, then follow me on Twitter. It's free, too. My account is @dcarlsonkitco .



By Debbie Carlson of Kitco News dcarlson@kitco.com

Terkini Cawangan Public Gold

Senang kan? Public Gold berada diserata Malaysia. Jika anda walk in untuk membeli emas anda jangan lupa untuk memberitahu kakitangan berkenaan, "saya dapat tahu ttg emas ini dr Bijak Emas PG000385"

UPDATE: Perkhidmatan terkini Public Gold

http://www.bijakemas.com/2013/03/terkini-cara-terbaik-untuk-memiliki-emas.html?m=1

Hubungi kami untuk maklumat lanjut atau klik link ini http://www.publicgold.com.my/referral/PG000385/65602

Terkini: Cara Terbaik Untuk Memiliki Emas

Kelebihan:-
1. Milik anda 100%. Emas anda tidak akan ditular atau didagangkan oleh Punlic Gold.
2. Selamat disimpan didalam peti simpanan deposit. Tak perlu risau tentang kehilangan atau kecurian.
3. Pengeluaran emas fizikal. BELI EMAS DAPAT EMAS.
4. Urusan transaksi 24 jam. http://www.publicgold.com.my/referral/PG000385/65602
5. Yuran simpanan yang amat rendah!

Untuk maklumat lanjut hubungi admin sekarang juga.

Penambahbaikan oleh Public Gold

Kepada pelanggan yang dihargai,

Pengumuman HEBAT! Untuk menyediakan perkhidmatan yang terbaik kepada pelanggan yang dihargai, kami dengan bangganya ingin memperkenalkan Sistem Peningkatan Pesanan Ringkas/ “Enhanced SMS ordering Service (ESOS)”. Semua pelanggan Public Gold atau entri baru boleh membeli dan menjual melalui “ESOS” dengan cara yang lebih mudah. Kesemua pesanan akan dihubungkan dan direkod ke Sistem Pesanan Sesawang/ Web Ordering System (WOS). Anda boleh menyemak kembali rekod pesanan dimana sahaja melalui “WOS”.
Adalah dimaklumkan bahawa perkhidmatan ini terbuka untuk semua pelanggan, sila rujuk kepada panduan yang telah disediakan untuk memulakan pesanan anda sekarang.

*Berkuatkuasa dari 1hb April 2013, sila pastikan semua pesanan perlu melalui Sistem Peningkatan Pesanan Ringkas /“Enhanced SMS Ordering Service (ESOS)” atau Sistem Pesanan Sesawang/ “Web Ordering Service (WOS)”.
Sebarang pesanan yang dilakukan tanpa mengikut format SMS yang diberikan adalah tidak sah.

Untuk sebarang maklumat terkini, sila rujuk kepada laman sesawang Public Gold di www.publicgold.com.my. Sebarang pertanyaan boleh hubungi kami di talian 04-634 9999 atau e-mel kepada enquiry@publicgold.com.my.


Bahagian Pengurusan Pemasaran
Public Gold Marketing Sdn. Bhd

*jgn lupa ruangan introducer isikan Bijak Emas - Ahmad Fithrie PG000385


Cara untuk Memiliki Produk Public Gold


1. Pilih produk yang berkenan di hati: 
    Jongkong 999.9: 20g, 50g, 100g, 250g Syiling: 50g
    Dinar 916: 1 dinar, 5 dinar, 10 dinar (1 dinar= 4.25 g) 
    Perak 999: 250g, 500g, 1kg
    Sila klik sini untuk melihat produk
2. Semak harga semasa "We Sell" (dikemaskini setiap 20 minit) | Bijak Emas | www.publicgold.com.my | www.publicdinar.com | SMS ke 32828, taip "public gold" atau "public dinar"
Contoh harga semasa di web PG

3. Telefon/SMS ahli Bijak EMAS berdekatan anda untuk mengunci harga emas. [Kos Pengangkutan]
Call sampai dapat!
4. Masukkan jumlah wang anda ke dalam akaun kami secara online/kaunter/mesin deposit tunai. Sila simpan resit sebagai bukti. Deposit 10% sebagai tanda jadi. [Caj 5% untuk pembatalan pembelian]
Bijak Emas menerima online transfer, ATM, CDM
5. Tetapkan tempat dan waktu untuk bertemu dan kami akan menghantar pesanan anda.
Hantar barang sambil sembang2
6. Pulang ke rumah,tunjukkan kepada keluarga, saudara-mara, rakan-rakan, kenalan dan cadangkan kami kepada mereka.
jgn lupa tunjuk kat famili dan kawan2 dan jgn lupa sebut Bijak Emas :)

7. Untuk menjual semula, ikuti langkah di atas dan semak harga "We Buy".
Dah untung nak pakai duit hubungi kami semula
MUDAHKAN?? JADI APA TUNGGU LAGI..... 


Admin Bijak Emas

Promosi Bulan March 2013


untuk maklumat lanjut, sila hubungi admin atau pengedar-pengedar Bijak Emas terdekat dengan anda.
0192238096
admin@bijakemas.com

Seminar PERCUMA March 2013

Jangan lupa datang. Untuk yang telah mendaftar sebagai pengedar, anda digalakkan untuk menghadiri NEW DEALER ORIENTATION.