Tahniah! Bijak Emas & En Zamri Abbas

Mungkin ramai yang tidak tahu, hari ini merupakan ulang tahun ke 2 rangkaian  Bijak Emas ditubuhkan. Berbagai-bagai pengalaman pahit manis ditempohi selama ini. Walaupun admin mula berjinak-jinak dengan emas ini sejak awal 2009, admin mula berniaga emas pada akhir 2009. Bermula hanya sebagai seorang pemilik emas, kini Bijak Emas mempunyai lebih daripada 100 orang pengedar di seluruh negara termasuk luar negara.

PROMOSI! Dapatkan Samsung Galaxy Tab 10.1 PERCUMA


Ganjaran Jualan Tahun Baru 2012


Jom Jenguk Blog Pengedar Bijak Emas

Berita terkini, dua pengedar baru Bijak Emas yang telah menghasilkan blog emas mereka dengan inisiatif mereka.

Nilai Duit Anda


Pernahkah anda tahu berapa sebenarnya nilai yang tinggal untuk simpanan anda. Contohnya Abu mempunyai wang sebanyak RM100 000. Dia telah menyimpannya selama 10 tahun. Katakan nilai inflasi 3.5% setahun. Tanpa mengambil kira faedah yang diperolehi, cuba kita lihat berapa jumlah yang tinggal. Perlu diingat, wang simpanan Abu sentiasa RM100 000 selama 10 tahun.


Video Korporat Public Gold Terbaru

Public Gold Corporate Video

Gold Could Hit $2,500 Next Year: Strategist

Published: Monday, 19 Dec 2011 | 4:39 AM ET

Text Size
By: Katy Barnato
Assistant Editor, CNBC






Gold prices will rally again in 2012 to reach $2,000 to $2,500 per ounce because demand is still strong and the precious metal is still seen as a safe haven, according to Sabine Schels, a commodities strategist at Bank of America Merrill Lynch.

Gold Bars
AP

Despite the correction in gold prices in recent months [XAU= 1584.29 -8.00 (-0.5%) ], Schels said sustained investor demand would result in gold prices averaging $1,850 in 2012, up from $1,573 in 2011.
“We see no let up in investor interest.Exchange traded funds[cnbc explains]levels continue to hold up,” she said.
Schels said the negative outlook forsovereign debt [cnbc explains] , coupled with easy monetary conditions in the euro zone, the US and Japan, meant gold would retain its "safe haven" status, while still offering comparatively strong returns.
Gold will also benefit from a continued need for central banks in emerging markets to diversify their holdings, she said.

Is It Too Late To Buy Gold and Silver? - Mike Maloney & The Elevation Group - MUST WATCH!

Coming Soon - Review Harga Emas & Perak 2011



NANTIKAN REVIEW DARIPADA ADMIN

PADA AKHIR TAHUN INI

INSYAALLAH

Sementara itu, dapatkan emas & perak anda sekarang, harga sedang menurun

Gold and Silver Bull Market - 1970s vs. Today - Mike Maloney

Team Member- WILAYAH PERSEKUTUAN


En Ahmad Fithrie Ahmad Tajalie
M: +60192238096
E: admin@bijakemas.com

En Asyudi b Junoh @ Ismail ( UD )
+6012-2040154
Sungai Buloh | Damansara | Kepong | Petaling Jaya | KL Sentral
asyudi.junoh@gmail.com
En Mohd Faizal Mohd Fauzan
M: +60125096179 | +60105332336
E: fizurro99@gmail.com
Area
Tmn Melati | Hospital ATM | kawasan sekitarnya
En Ahmad Azizuddin Abd Aziz
M: +60197346896
E: ahmad.azizuddin@gmail.com
Area Kepong | Sg Buloh | Penchala
En Ahmad Hanafiah Abu Hanip
M: +60192710084
E: ahmadhanafiah@celcom.com.my
Area Ukay Perdana | Keramat AU | Tmn Melawati | Tmn Melati
Pn Siti Noor Shukri
M: +60126067279
E: sitinoor.shukri@gmail.com
Area Ampang | Ulu Langat | KL



En Roger Tan Chee Ming
M: +60176889149
E: roger89@gmail.com
Area Tmn Melawati | Ampang | Wangsa Maju

En Muhammad Shahrul Isnin
M: +60122812960
E: emasonnine@gmail.com
W: http://emasonnine.blogspot.com
Area Wangsa Maju | Setiawangsa | Sri Rampai | Bkt Jalil | Puncak Jalil | Kinrara


En Muhammad Nidzam Masood (A2442)
M: +60193891315
E:rokawa_81@hotmail.com
Area Putrajaya | Cyberjaya |




En Ridhuan Abd Hamid
M: +60133604121
E: ridhuan@tm.com.my
Area Bangsar | Pantai Dalam | Sri Damansara | Sg Buloh | Kepong


IZZAH IDAWATI MOHAMED/DZULHIJ FAHME BAHARIN
M: +60136037870| +966543606155
E:ratumie@gmail.com
Area Tmn Melati | KL | Saudi Arabia

ZURAIMIBASRI (A1403)
M: +60197562244
E: bzuraimi@yahoo.com
Area Cheras | Ampang | KL

Ahmad Shahfamy Ahmad Nasir
M: +60193011176
E: defahma@yahoo.com
Area Selayang | Ulu Yam | Kg Nakhoda

En Mahadzir Abd Manaf
M: 019 656 7386

En Ghazaly Bakar | Cik Rusydina Rashid
M: 013 777 9292 | 019 938 6111
E: ghazbaconsultant@gmail.com | rusydina.rashid@gmail.com
Area Venuzuela | KLCC


Trillion-wan?!


"pehhh kaya ko skang ada duit 100 trillion dollar!!!" kata kawan kawan saya. "tu baru selai je. korang ingat bole beli bertan-tan emas kaa?" saya tanya balik.

Semua tercengang. "hangpa nak tau lebih meh jumpa aku kita sembang lebih lanjut"...dan anda di luar sana kalu rasa duit anda asyik ketirisan aje, hubungi saya jugak. Ada cara kita bole selamatkan hasil titik peluh kita.

Nombornya 0192238096. Kosong satu sembilan dua dua tiga lapan kosong sembilan enam.

Assalamualaikum...

Hilangnya Dinar dan Dirham dari Arab Saud

Ramai yang suka bertanya: mengapa Pemerintah Arab Saudi memakai wang riyal kertas, dan bukan Dinar dan Dirham? Ini sebahagian dari jawapannya.

Untuk menjawab pertanyaan mengapa Saudi Arabia memakai wang kertas riyal, dan bukan Dinar emas dan Dirham perak, kita perlu mengetahui kedudukan kerajaan ini. Pada mulanya wilayah Hijaz adalah sebahagian dari Daulah Utsmaniah yang, tentu sahaja, menggunakan Dinar emas dan Dirham perak sebagai mata wangnya. Pada pertengahan abad ke-18, sebuah amirat lokal, dipimpin oleh amirnya, Muhammad ibn Sa'ud (meninggal 1765), menguasai suatu desa yang kering dan miskin, Dariyah. kegiatannya yang selalu membuat onak, dan mengganggu jamaah haji, kelompok Al Sa'ud terus-menerus dalam konflik dengan pemerintahan Utsmaniah. Mereka mendapat bantuan dari Kerajaan British.

Pada tahun 1924, Parlimen Turki melalui Kamal Artarturk telah mengistiharkan bahawa Khilafiah Othmaniah sudah berakhir dan mengistiharkan penubuhan Republik Turki. Undang - undang shariah pada masa yang sama digantikan dengan undang - undang sekular.Empat hari selepas pengistiharan tersebut, Sharif Hussain yang menjadi penjaga haramain wilayah Othmaniah selama ini mengistiharkan dirinya sebagai Khalifah.
Salah satu mata rantai awal pemberontakan ini sendiri, adalah Amir di Najd waktu itu, Abdullah Ibn Sa'ud, berhasil ditangkap dan akhirnya dipancung di depan istana Topkapi, di Istanbul, setelah diadili dan dinyatakan sebagai seorang zindiq, pada 1818.

Pada 13 Oktober dan 5 Disember tahun 1924, Abdul Aziz bin Saud telah menawan Kota Mekah dan Madinah. Jeddah di awal tahun 1925. Pada tahun 1925 juga, di bulan Desember, Ibn Sa`ud menyatakan diri sebagai Raja Hijaz, dan pada awal Januari 1926 ia menjadi Raja Hijaz dan Sultan Najd dan daerah-daerah bawahannya. Untuk pertama kali , empat wilayah penting di Jazirah Arabia, yaitu Najd, Hijaz, `Asir, dan Hasa, kembali berada di tangan kekuasaan suku Saud. Pada tahun 1932, Ibn Saud telah berhasil menyatukan apa yang sekarang dikenal sebagai Kerajaan Saudi Arabia.

Sebuah bank asing ditubuhkan di Jiddah pada tahun1926, tetapi kepentingannya sangat kecil. Bank-bank asing dan tempatan telah terbentuk apabilai pendapatan minyak mula meningkat. Perniagaan mereka mengandungi kebanyakannya membuat memberi pinjaman jangka pendek, membiayai import, dagangan perdagangan, dan syarikat-syarikat yang memenuhi keperluan jemaah-jemaah haji.


Meninggalkan Muamalat
Sejak awal, Pemerintahan Saudi Arabia, merupakan sekutu Barat (bermula dengan British, kemudian Amerika Syarikat), dan menjadi semakin erat dengan penemuan minyak pada tahun 1950-an. Beroperasinya perusahaan minyak raksasa (Aramco = Arabian-American Oil Company) dengan markas besarnya di Dahran, di tempat yang sama dengan Pangkalan Tentera AS (i 1946), di Hijaz, merupakan simbol dan sekaligus sumber kekuasaan Rejim Sa'ud sampai ketika ini. Semakin hari kita semakin kita ketahui Rejim Saud makin meninggalkan muamalat dan mendakap kapitalisme barat.

Raja Abdul Aziz bin Sa'ud, pengasas Saudi Arabia, berkuasa penuh mulai tahun 1926 sampai 1953. Pada mulanya, setelah memasuki Mekkah (8 Jumadil Ula 1343 H), beliau menolak wang kertas di wilayahnya, setelah memusnahkan wang kertas lira Turki sekular yang beredar di Haramain. Pada masa pemerintahannya, jamaah haji dari penjuru dunia menggunakan belbagai jenis koin emas dan perak dari negara masing-masing. Namun koin dinar Hashimi dan riyal perak Austria - Maria Theresa, juga riyal perak Hijaz yang paling popular di sana.

Maka, pada tahun 1950-an, adat kisah Raja Abdul Aziz yang selalu membawa harta kerajaan yang berupa koin emas-perak kemanapun dia pergi bagaikan orang kolot dan primitif. Namun setelah dia wafat, penggantinya, Raja Sa'ud bin Abdul Aziz (1953-1964), bersikap lain. Sejak ia berkuasa, dengan bantuan teknikal Amerika Syarikat pada tahun 1952 Arab Saudi Monetary Agency (SAMA) ditubuhkan dan menerbitkan wang kertas riyal pada tahun 1961 melalui Dekrit Kerajaan 1.7. 1379 H, dalam pecahan 1 - 100 riyal.

Raja tergiur menerbitkan wang kertas kerana lebih menguntungkan daripada mencetak koin-koin riyal perak. Idea wang kertas diambil dari usaha SAMA atas penerbitan wang kertas resit yang berjalan dalam percubaan (trial) pada musim haji sepanjang tahun 1953-1957. Dengan menerbitkan Haj Pilgrim Receipt dalam satuan riyal perak, SAMA mulai menarik semua jenis koin emas dan perak yang beredar di Haramain. Para jamaah haji dari luar negera pun diwajibkan menukarkan koin emas perak yang mereka bawa.


Lihat apa yang ditulis dibawah ... THE SAUDI ARABIAN MONETARY AGENCY HOLDS IN ITS VAULT TEN RIYAL AT THE DISPOSAL OF THE BEARER OF THIS FULLY NEGIOTABLE RECIEPT ....

Setelah populer, kupon haji itu pun kemudian dinyatakan tidak berlaku lagi sejak Oktober 1963 dan akhirya tanggal 20 Mac 1964, diganti dengan wang kertas riyal.


Masalahnya sejak saat itu, ONH atau BPIH (Biaya Perjalanan Ibadah Haji) wajib dibayar dalam wang kertas dolar AS, bukan dengan wang kertas riyal! Sebab Kerajaan Saudi Arabia telah menyepakati pula berlakunya perjanjian Bretton Wood (1944), yang menyatakan bahwa dolar AS adalah satu-satunya mata wang yang laku untuk transaksi internasional. Segala transaksi dengan koin dinar Hashimi dan riyal perak (1 riyal = 4 dirham), termasuk koin real Maria Theresa di batalkan oleh negara. Maka umat Islam sedunia berduka atas hilangnya mata uang syariah dinar dan dirham.


Genaplah sudah makna hadis dengan maksud berikut: "Tak seorang pun manusia yang tidak memakan riba" yang diriwayatkan oleh Abu Daud, semoga Allah merahmatinya. Dinar dan Dirham dihapuskan sampai dua kali, pertama 1914 oleh Sultan-sultan boneka sisa Daulah Utsmaniah(Turki), dan keduanya pada tahun 1964 oleh KSA tersebut di atas. Tapi para ulama belum dapat mengambil kesimpulan dari terbitnya wang kertas riyal ini, tentang status halal-haramnya wang kertas. Sampai, akhirnya, diterbitkan fatwa tentang wang kertas, pada tahun 1984, yang menyatakan bahwa wang kertas adalah halal.


Lahirlah Fatwa : "Berkenaan hukum wang kertas fiat : Ia adalah matawang pada hukumnya disebabkan padanya terdapat sifat nilai harga yang lengkap, dan oleh itu semua hukum hakam yang ada pada emas dan perak adalah jatuh kepada wang kertas fiat seperti hukum berkaitan riba, kewajiban zakat, jual beli secara salam, dan seluruh hukum emas dan perak. (qararat wa tawsiat, Majma Al-Fiqh Al-Islami, hlm 40)
Begitulah, sejarah Islam yang dapat kita ketahui, fatwa Saudi Arabia yang menghalalkan wang kertas, satu-satunya fatwa resmi dari suatu pemerintahan ("Islam") di dunia ini. Tetapi, kisah ringkas sejarah ekonomi politik Saudi Arabia sebagaimana diuraikan di atas, kiranya cukup menjelaskan mengapa Saudi Arabia menggunakan riyal kertas, dan bukan Dinar emas dan Dirham perak.

Sumber: www.dinar2dirham.com

Did gold really go down 56.70?

YES!


US Dollar Strength, Weakness and the Price of Gold: A Primer
When the US Dollar gets stronger, it takes fewer dollars to buy any commodity that is priced in $USD. When the US Dollar gets weaker it takes more dollars to purchase the same commodity.

The price of all US Dollar denominated commodities, like gold, will change to reflect the fact that it will take fewer or more dollars to buy that commodity. So it’s quite possible, in fact it’s almost always the case that a portion of the change in the price of gold is really just a reflection of a change in the value of the US Dollar. Sometimes that portion is insignificant. But often the opposite is true where the entire change in the gold price is simply a mathematical recalculation of an ever-changing US Dollar value.

When the dollar gets strong, gold appears to go down, and vice versa. That accounts for part of the fluctuations that we see in the value of gold.

The other part is an actual increase in the supply or demand for gold. If the price is higher when being measured not only in US Dollars, but also in Euros, Pounds Sterling, Japanese Yen, and every other major currency, then we know the gold demand is higher and it has actually increased in value.

Consequently, if gold is higher in US Dollars while at the same time cheaper in every other currency, then we can conclude that the US Dollar has weakened, and that gold has actually lost value in all other currencies. But the price, because it is being quoted in $USD will be higher and give the illusion of gold becoming more valuable. In such a case the devaluation of gold, due to increased supply on the market, is camouflaged by a weakened US Dollar.

Our feature on kitco.com breaks the change of the price of gold into 2 components. One part shows you how much of that change can be attributed to US Dollar strength, or lack of it. The other portion is indicative of how much the price changed as a result of normal trading. Interestingly whatever changes happen to the price of gold as a result of US Dollar strength/weakness also occurs to every other US Dollar denominated commodity by the exact same proportion.

About the Kitco Gold Index: What is it and why is it relevant?
The Kitco Gold Index has one purpose, that is to determine whether the value of gold is actual, a reflection of changes in the US Dollar value, or a combination of both.

The U.S. Dollar Index® represents the value of the US Dollar in terms of a basket of six major foreign currencies: Euro (57.6%), Japanese Yen (13.6%), UK Pound (11.9%), Canadian Dollar (9.1%), Swedish Krona (4.2%) and Swiss Franc (3.6%). It is an exchange traded (FINEX) index and has become a standard used worldwide.

The Kitco Gold Index is the price of gold measured not in terms of US Dollars, but rather in terms of the same weighted basket of currencies that determine the US Dollar Index®.

Since the Kitco Gold Index has no US Dollar component it needs to be compared to the actual US Dollar price to give it some perspective. In all of the historical and live charts that we are displaying here we’re showing both trend lines for the purposes of making this comparison. Here are a few possible situations that you may see and what the meaning could be:


Real Time30 Day60 Day6 Month1 Year5 Year10 Year
The Kitco Gold Index is up and the USD price of gold is up even more:
This would definitely mean that gold has increased in value. It also means that the USD has weakened and so the degree of the gold value increase will be exaggerated when examined strictly in terms of the US Dollar. This is the exact scenario that we’ve witnessed over the span of the early years of the 21st century.

The Kitco Gold Index is down and the USD price of gold is down even more:
This would definitely mean that gold value has declined in value. But not by as much as it may appear in USD terms.

The Kitco Gold Index is up and the USD price of gold is down:
This would indicate that the USD has strengthened relative to the other major currencies, but that gold has gained in value.

The Kitco Gold Index is down and the USD price of gold is up:
This would indicate that the USD has weakened relative to the other major currencies, and that gold is really not up as it may appear.

Masa untuk Menukar!!! Dari X kepada PG!!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Berita Baik kepada semua!! Hanya untuk Tempoh terhad sahaja!!
Ok jom kita tengok poster kat bawah ni!!

Apa yang menarik dengan poster ni? Apa yang ingin disampaikan ialah kepada anda semua terutamanya yang memiliki emas :

i. Gold Bar 24karat
ii. barang kemas dengan ketulenan 916 (22karat) dan ke atas

dari keluaran mana2 syarikat selain Public Gold, anda adalah di jemput untuk hadir ke mana2 branch Public Gold untuk “trade in” emas anda. Kami di Public Gold akan membeli emas anda dengan harga yang tinggi.

Kenapa perlu tukar kepada EMas Public Gold??? sila klik pada link berikut Kelebihan Emas Public Gold (Link Inspirasi Emas)

Sila rujuk harga berikut untuk “trade in”

1. Harga Emas “PG Buy” Public Gold 10gram bagi emas Gold bar 24k
2. Harga Emas “PG Buy” 10gram i-series bagi emas barang kemas dengan ketulenan 916, 22k

CONTOH

Ok nak bagi mudah paham, meh sini saya nak bagi contoh:

Katakan saya ada emas berikut, 10gram pamp suisse

Ok, apa yang saya kena buat? Saya ada 10g emas tersebut, saya berminat nak tukarkan emas tersebut kepada emas Public Gold.

Jadi, saya perlu bawa emas 10gram pamp suisse saya ni pergi ke Public Gold mana-mana branch. (tak boleh lock price melalui sms ke call ke emel ke tapi kena pegi kat branch tu jugak) Bila dah bawak emas tu, harga emas akan ditetapkan pada masa kita setuju untuk “trade in” emas pada waktu tersebut.

katakan saya sekarang ni kat Public Gold office dah,

so staff PG akan check harga emas pada waktu tersebut:

Ok, untuk “trade in” emas 10gram pamp suisse tersebut, Public Gold akan rujuk pada harga“PG Buy” iaitu RM1780.00 dan untuk tukarkan emas tersebut ke emas 10gram Public Gold, Sila rujuk harga PG Sell iaitu RM1935.00 seperti gambar dibawah.

Maksudnya kat sini, emas 10gram Pamp Suisse tu saya perlu jual terlebih dahulu kepada Public Gold, dan PG akan beli emas tersebut dengan harga RM1780.00, kemudian untuk beli emas PG 10gram, macam biasa kita hanya perlu rujuk pada harga PG Sell iaitu RM1935.00

Jadi, pelanggan hanya perlu tambah RM1,935.00 – RM1,780.00 = RM155.00 sahaja untuk memiliki sekeping emas 10gram Public Gold. Tapi tak semestinya ada emas 10g brand lain anda hanya boleh tukar kepada emas 10gram PG saje. Semua nya terpulang kepada kita sama ada nak tukar emas 10gram tersebut kepada 10gram PG jugak atau mana2 emas@silver keluaran Public Gold(cth 20gram ke 50gram ke 100gram silver 1kg ke ikut suka kita ya)

So sama juga macam barang kemas 916, 22k hrga emas akan dirujuk kepada harga PG Buy 10gram i-series.

Pendek kata, jual emas ikut harga PG Buy 10gram 24k utk emas Gold bar, PG Buy i-series untuk barang kemas 916, 22k.

Lepas dah jual, kita nak beli emas PG hanya perlu rujuk kepada harga PG sell untuk emas2 tersebut. kalau nak beli emas 100gram rujuk harga emas PG Sell 100gram, kalau nak Silver 500gram rujuk harga Silver 500gram..

Sekian, harap anda semua paham..hehehe


Bagi mereka yang berada di kawasan utara, anda semua boleh jumpa saya sendiri di Cawangan2 berikut:

1. Public Gold Sg Petani

  • 9.00am-6.00pm
  • 9hb Disember 2011 (Jumaat)

2. Public Gold Bishop

  • 9.00am-6.00pm
  • 10hb Disember 2011 (Sabtu)

3. Public Gold Bukit Jambul

  • 9.00am-6.00pm
  • 11hb Disember 2011 (Ahad)

Apa yang menariknya, anda juga boleh secara automatik menjadi Dealer Public Gold sekiranya emas yang anda “trade in” mencecah RM20,000.00 atau RM100,000.00

Contoh lain:

1. Kita ada emas 100gram keluaran company lain, kita rujuk harga emas 10gram PG Buy RM1780

RM1780.00/10gram = RM178.00 per gram

100gram x RM1780.00 = RM17,800.00

Jadi Public Gold akan beli emas kita tu dengan harga RM17,800.00

Kemudian, katakan kita pilih untuk beli emas 20gram x 5 keping, dan 1 Dinar x 2 keping hanya perlu rujuk harga bagi emas 20gram PG Sell dan 1 dinar PG Sell.


20gram x 5pcs = RM3834 x 5pcs = RM19,170.00

1 Dinar x 2 pcs = RM786.00 x 2pcs = RM1572.00

Total = RM 19,170.00+RM1,572.00 = RM20,742.00

sekiranya total tersebut lebih RM20 ribu, jadi anda layak untuk jadi dealer Public Gold :)

Tapi anda hanya perlu bayar RM20,742.00 – RM17,800.00 = RM2,942.00 sebab anda “trade in” emas 100gram tadi

Berikut adalah Term & Condition tambahan:


*** promosi ini hanya sah untuk mereka yang nak “trade in” sahaja. Tidak sah untuk mereka yang nak “jual dan ambik cash sahaja”. Kalau nak juai emas company lain dan nak ambik cash pon boleh. Tapi harga tersebut adalah lebih rendah dari harga yang dipamerkan di website. Terima Kasih

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Ahmad Fithrie Ahmad Tajalie
Master Dealer
PG000385
admin@bijakemas.com
019-2238096

sumber: www.inspirasiemas.com

Seminar Public Gold Disember 2011

Seminar PERCUMA yang ditunggu-tunggu. Jangan lupa datang ye...kepada yang nak hadir sila hubungi admin atau SMS je ke 0192238096 nyatakan nama & tempat untuk menghadiri seminar ini. Ingat, anda buat anda dapat. Sempena tahun baru hijrah ini, marilah kita berhijrah daripada menyimpan wang kertas kepada simpanan yang lebih selamat dan kekal - emas & perak


Sila klik sini untuk alamat tempat seminar diadakan


Congratulation Public Gold!

Congrats to PG, achievers, coming soon achievers! You can do it. Next stop South Africa. Wanna know how? Dail this number 0192238096

Bijak Emas would like to say thank you to Pn Dina Talib, En Zulkhairi Komar, En Mohd Shahrul Isnin, En Zaharuddin Nordin & En Mohd Faizal for their generosity to contribute for the gala dinner for the sake of the orphanage.

TWO THUMBS UP!

Banking - the Greatest Scam on Earth

Watch this... it is as same as what happen in Malaysia. Let control our own money. Change it to tangible asset. Call us now.

Seminar Percuma Public Gold November 2011




Latest Plan: X-Plan




Woooo.....bessnya plan terbaru Public Gold. Bole tukar emas jenama X dengan emas Public Gold di cawangan Public Gold selluruh Malaysia. Lebih bess lagi jika pertukaran anda melebihi RM20k, anda automatik layak menjadi pengedar Bijak Emas. Malah nilai tukaran adalah antara tertinggi di Malaysia.

Jgn tunggu lagi...jom join Public Gold skang. Sila rujuk terma  & syarat berikut:



Eidul Adha 1432H





sumber gambar: http://man-cheers.blogspot.com

Promosi Untuk New Dealer

Kepada yang mendaftar menjadi pengedar di bawah rangkaian Bijak Emas anda akan dihadiahkan satu tiket untuk ke Gala Dinner Public Gold!

Cepat Cepat sebelum tiket kehabisan

Hubungi admin segera

Seminar Public Gold November 2011

Salam semua, jgn lupa temui Pokli, admin pokli.com malam esok 2/11/11 830mlm di Public Gold cawangan Ipoh.
Alamat 45, Jln Yang Kalsom, Ipoh, Perak
Seminar ini adalah PERCUMA! Satu sen pun xperlu bayar, cuma kami perlukan komitmen anda untuk mendengar sahaja. Selebihnya tepul dada tanya selera.
Invest in knowledge first. Dah masuk seminar Pokli, jgn lupa call saya utk maklumat lanjut.

Harga Deepavali

Seperti tahun-tahun sebelum ini, waktu Deepavali harga akan melonjak naik. TAHNIAH! Kepada yang telah membuat pilihan. Kepada yang masih mengatakan duit takda, duit tak cukup, sila konsider alasan anda.



Masih belum terlambat kerana harga emas pada tahun ini adalah lebih rendah berbanding tahun hadapan. (Ada 2 bulan saja lagi)

Orang Malaysia terlalu selesa?

Wah! Wah! Wah! Ekonomi Malaysia OK je..OK?! Tgk sini orang Amerika pun dah melawan. RM tu bukan disandar pada emas der....RM disandar pada US$.




Time to change! Lihat video ni..mamat ni pun tahu emas dah menghampiri US$2000 per Troy auns. Padahal dulu 1930 dalam $36 je. Pasal harga barang naik??? Silap tu..sebab cetak terlalu banyak wang tanpa apa-apa sandaran. Anda kaya bila ada anda banyak KERTAS??? Teruskan menyimpan wang kertas anda. Tapi kalu anda nak tukarkan KERTAS anda kepada EMAS, segeralah hubungi kami di Bijak Emas. Ingat! Dapatkan daripada pengedar yang sah sahaja!

RM Disandarkan pada Emas


Tak percaya? Call me for an appointment :)


Source: Aura Aurum

Latest Member in Bijak Emas

We would like to welcome to our new dealers to Bijak Emas. Pls contact them to get your gold and silver.

En Mohd Zamri Abbas
M:            012 284 6506      end_of_the_skype_highlighting     
E: m.zamriabbas@gmail.com
Area Klang | Banting

En Umar Aizat Zulkefly
M: 013 714 4561
E: umaraizat.zulkefli@tm.com.my
Area Gombak | Selayang

En Ghazaly Bakar | Cik Rusydina Rashid
M:             013 777 9292 | 019 938 6111
E: ghazbaconsultant@gmail.com  |  rusydina.rashid@gmail.com
Area Venezuela | KLCC
Pn Wan Azizan Wan Ahmad
M: +6013 601 5702
E: wanazizanwa@gmail.com
Area Greenwood | TmnMelewar








ACHTUNG! ATTENTION!




TO BECOME OUR DEALER PLS CONTACT ADMIN @ 0192238096

October 2011 Seminars & NDO

Masih ragu-ragu dengan emas? dengan Public Gold? Jom ramai-ramai menghadiri seminar khas untuk anda yang inginkan maklumat dan fakta terkini daripada penceramah-penceramah terkenal kami.

Amat mudah, anda hanya perlu SMS kepada saya nama penuh, email dan lokasi seminar yang anda ingin pergi. Nombor telefon saya 0192238096. Mudahkan? oh ya! yang penting PERCUMA!

Kepada yang telah menjadi pengedar Public Gold, anda perlu menghadiri New Dealer Orientation yang akan diadakan di setiap cawangan Public Gold seluruh Malaysia.

Ok gambar di bawah ini adalah tarikh tarikh seminar Public Gold akan diadakan.





Alamat seperti dibawah:-

Bishop Branch:No.84, Lebuh Bishop,
10200 Penang, Malaysia.
E 100° 17’ 18” N 5° 19’ 54”
Sunway Branch:42A, Jalan PJS 8/6 (Third Floor),
Mentari Business Park, Bandar Sunway,
46150 Petaling Jaya, Selangor.
E 101° 36’ 40.7” N 3° 4’ 34.6”
Sunway Seminar Hall:16-1A, Jalan PJS 8/6,
Sunway Mentari Plaza,
46150 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.
Ipoh Branch:No.45, 45A & 45B, Jalan Yang Kalsom,
30250 Ipoh, Perak.
E 101° 5’ 6” N 4° 35’ 35”
Kelantan Branch:Tingkat 1, Lot 257, Jalan Kebun Sultan,
15000 Kota Bharu, Kelantan Darul Naim.
E 102°14’35.4” N 6°7’50.4”
SP Branch:No. 86B, 1st Floor,
Jalan Pengkalan,Taman Pekan Baru,
08000 Sungai Petani, Kedah.

E 100°28’58” N 5°38’21”
JB Branch:45A&B, Jalan Persisiran Perling,
Taman Perling,
81200 Johor Bahru, Johor.
Kuantan Branch:A-6624 1st and 2nd floor, Jalan Beserah
25250 Kuantan, Pahang.
Kuala Terengganu Branch:16A, 1st & 2nd Floor, Jalan Sultan Ismail
20200 Kuala Terengganu, Terengganu.
E 103°7’47” N 5°19’44”
Kuching Branch:3rd floor, Lots 456 & 457,
Al-ldrus Commercial Centre,
Jalan Satok, 93400 Kuching, Sarawak.
Melaka Branch:No. 9-A, 9-B,
Jalan Melaka Baru 22,
Taman Melaka Baru,
Batu Berendam,
75350 Melaka.
Seremban Branch:152-1 & 152-2, Block M,
Taipan Senawang,
Jalan Taman Komersil Senawang 1,
Taman Komersil Senawang,
70450 Seremban,
Negeri Sembilan Darul Khusus.
Alor Setar Branch:No. 1577, 1st & 2nd Floor,
Jalan Kota Alor Setar,
05000, Kedah.