PREDICTIONS ON GOLD & SILVER

Watch it. It will gives you a sound knowledge and advise on your decision to buy GOLD n SILVER

$10 Oil? Mike Maloney Schools Bankers on Deflation, Gold and Silver



BERITA TERKINI!!



PENGUMUMAN!


EJEN-EJEN BIJAK EMAS DIPERLUKAN SELURUH NEGARA TERMASUK BRUNEI & SINGAPURA. HUBUNGI ADMIN DI TALIAN +60192238096.

BIJAK EMAS
-SIMPAN DAHULU, SENANG KEMUDIAN-

Buy Silver now!

Pls watch the video clips. We offer you Public Silver 250g, 500g and 1000g. Call us now!

Public Gold di Harian Metro

Mari baca cerita daripada ejen saya En Amir Firdaus yang merupakan Master Dealer di Pulau Pinang.

Public Gold di Harian Metro

September 24, 2010 by: inspirasiemas

Assalamualaikum

Alhamdulillah, sejak akhir-akhir ni semakin ramai yang contact saya tanya pasal emas
Nampak nya emas Public Gold ni semakin tersebar..soklan2 yang saya terima bukan saja dari kawasan Utara Semenanjung tapi entah dari setiap pelusuk malaysia dan juga luar negara :)
Tapi diorang tu Orang Malaysia la..hehhe cuma dok kerja kat sana..
Apa2 pun saya nak ucap terima kasih sangat2 kerana terus memberi sokongan kepada saya dan blog ini..
Jadi, soalan2 dari anda semua memang sangat saya hargai..sebab dengan soalan2 dari anda dan komen2 dari anda la yang membolehkan saya menambahkbaikkan isi kandungan blog ini. Jadi, jangan malu2 nak tanya..tanya ja soklan apa pon berkaitan emas..insyaAllah saya akan menjawab soalan dari anda secepat mungkin.

antara soalan2 nya lebih kurang macam ni la..



  • “En Amir, kalau beli emas Public Gold ni boleh untung tak?”



  • “Amir, brapa harga minimum untuk beli emas Public gold??”



  • “Amir, harga emas 1 dinar sekarang berapa?”



  • “Amir, kalau beli emas nak jual setiap hujung bulan ok tak??”



  • “Brapa harga untuk jadi agen sekarang?”

dan lain2 lagi la…
Jadi, harap kepada mereka yang bertanya tu berpuas hati dengan jawapan yg diberi..tapi kalau masih x puas hati,..tanya je banyak kali pon xpe.. :)
Semalam, 23 hb September 2010, sekali lagi berita tentang Public Gold ada dalam akhbar tempatan.
Dengan cara ini saya rasa, Public gold nampak memang sangat serius untuk memajukan perniagaan mereka yang telah dengan jelas menunjukkan mereka ini bukan dari kalangan SKIM PELABURAN EMAS
Sebab ada juga soalan2 yang saya terima,

“Kalau saya beli Emas Public Gold ni bulan2 brapa dividen saya dapat?”

alamak, Sebenarnya saya ade cerita tentang macam mana nak bezakan SKIM pelaburan emas dengan perniagaan jual beli emas. Anda boleh la baca artikel2 saya sebelum ni ye..[klik sini]
ok la, kalau malas nak klik jom kita baca sket tips yg saya bg sebelum ni..hehe
==================================================================================
So kat sini saya nak bagi sedikit tips kepada pelabur emas.. saya x nak setiap pelabur-pelabur emas terpedaya dengan tipu helah skim cepat kaya. Berdasarkan keratan akhbar di atas:
1. sebelum melabur, pastikan syarikat tersebut benar-benar berdaftar dengan Bank Negara Malaysia
contohnya macam syarikat Public Fine Gold International Sdn Bhd

keratan akhbar harian metro : 22 Oktober 2009
Syarikat Public Gold ini sememangnya telah mendapat kelulusan dari pihak Bank Negara untuk jual beli emas di Malaysia. untuk maklumat lebih lanjut berkaitan syarikat ini, anda buleh rujuk public gold atau public dinar
2. Pastikan syarikat tersebut berdaftar dengan suruhanjaya syarikat malaysia (SSM)
3. Emas yang dijual adalah mengikut harga emas pasaran semasa dunia. Emas Public Gold (PG) adalah berdasarkan emas di www.kitco.com yang mana harganya adalah lebih rendah berbanding Federation of Goldsmiths and Jewellers Associations of Malaysia
4. Beli Emas, pastikan anda dapat emas tu..mana ade orang beli emas x dapat emas..kalau x dpt tu mmg sah kena tipu ler..
5. Pastu, bila da beli emas, jangan mudah kelabu mata..atau terpedaya dengan pulangan 1%..2% …3% (dividen) la..hish,..mana ade org beli emas dpt pulangan camtu..pelik pelik
6. Kalau nak jual balik emas tu..hishh mana ade sampai seminggu nak cek ketulenan emas tu..arghhhh pening-pening..padahal kejap je..x sampai 5 minit pun nak cek ketulenan emas tu..
7. Kenapa pulak nak kena bayaran tambahan kalau harga emas tu jatuh?
8. hah..tips ke 8 ni, abeh susah sangat..kalau nak tau lebih lanjut..Call je saya 012-5853035 (amir) x pun bleh yahoo messenger saya dipharmacist_usm.
9. Last sekali..nak beli emas..beli la kat saya.. ;) atau agen2 inspirasiemas yang lain..[klik sini]

Jom beli emas dari Agen2 saya ok!! Saya kompem diorang akan layan dengan baik!!

p/s: Doa saya..supaya anda smua tidak terpedaya dengan skim pelaburan EMAS cepat kaya..melabur la emas dengan cara yang betul..InsyaAllah anda pasti berjaya.Amin..
Akhir kata..selalu saya ingatkan..BELI EMAS..PASTIKAN ANDA DAPAT EMAS ANDA
==================================================================================
Ok, berikut adalah keratan akhbar di Harian Metro yang saya cakap tadi tu.. :) 
Ade jugak testimonial dari saya..hehehe..
Ha..saya keje kat sepital..jadi kepada doktor2 yang baca blog saya ni kalau nak beli emas boleh cari saya ok.. :)
ok la..da kui 2am..nak tidoo..esok kerja pagi..
Sekian, Assalamualaikum

Amir firdaus
Master Dealer,
inspirasiemas@gmail.com
012-5853035

Rekod Dunia Terbaru!


YES!! YES!! YES!! Belum pun setahun berlalu harga emas dunia telah 2 kali memecah rekod dunia. Anda boleh rujuk di sini. Amatlah beruntung dan seronok bagi yang telah memiliki emas sebelum ini.
Harga emas dunia

Jadi apakah tindakan anda selepas ini??? Amatlah rugi bagi yang selalu mengikuti dan melihat graf emas berjam-jam tetapi tidak mengambil apa-apa tindakan untuk membeli emas. Kepada yang ingin membeli emas, belilah emas apabila duit anda mencukupi, duit itu tidak akan digunakan dalam masa terdekat dan anda rasakan harga pada waktu itu adalah terbaik untuk anda maka mulakan tindakan anda. Call admin Bijak Emas atau mana-mana ejen Bijak Emas terdekat.

Ada yang bertanya kenapa saya perlu membeli emas daripada Public Gold. OK. Saya akan terangkan kelebihan-kelebihan membeli emas Public Gold.

  1. Stok emas Public Gold sentiasa ADA kerana mereka mempunyai kilang sendiri di Pulau Pinang. Public Gold tidak mengimport jongkong/syiling/dinar emas yang mereka jual.
  2. Harga Public Gold lebih RENDAH daripada harga emas di kedai emas. Beza harga adalah antara RM7-RM12 bagi setiap 1 gram. [Rujuk harga emas di kedai emas: www.fgjam.org.my]
  3. Public Gold memberi JAMINAN membeli semula emas yang telah dijual mengikut harga belian walaupun emas itu telah calar, dibuka sarungnya, bengkok, sumbing, patah asal berat dan ketulenan masih sama. 
  4. Susut nilai [perbezaan] harga jualan dan harga belian yang rendah antara 5%-6%
  5. Kualiti emas dan pembuatan yang menarik dan terbaik.
  6. Mempunyai ejen di seluruh Malaysia
  7. Sistem pembelian yang sistematik dan juga bole membeli emas secara online [lock price 24jam]
Banyakkan kelebihan-kelebihan membeli emas dengan Public Gold. Itu belum yang ingin menjadi ejen pula. Yang berminat untuk menjadi ejen, anda bolehlah melayari link ini. Bak kata seorang kenalan saya beli emas untung, simpan emas untung, jual emas lagi untung! Jom sama-sama kita menuju ke arah kejayaan.

Admin Bijak Emas

Public Gold Corporate Video

Enjoy the clips. Public Gold is a company that uphold it values and give the best to all the investors, partners and clients.

You must watch this clips!





Source: Shafandy Channel | http://www.youtube.com/user/shafandy

Zakat Perak


Menurut hukum syarak, logam perak adalah termasuk dalam kategori jenis-jenis harta yang dikenakan zakat. Pada umumnya barang-barang logam perak yang digunakan oleh manusia terdiri dari 4 bentuk utama:
  1. Jongkong perak
  2. Matawang perak
  3. Perkakas atau perhiasan rumah daripada perak
  4. Barang perhiasan/barang kemas perak

Nisab dan kadar zakat perak

Ijma, ulama telah menetapkan nisab perak sebanyak 200 dirham iaitu bersamaan 595 gram.

Dalil zakat perak

Sabda Rasulullah SAW

Maksudnya:
"..Tidak diwajibkan zakat pada perak jika kurang daripada 5 awsuq (bersamaan lebih kurang 930 liter)". (Riwayat Muslim)
Maksudnya:
"Pada perak (zakatnya) 1/40...". (Riwayat Al-Bukhari )

Contoh pengiraan zakat perak

Berat barangan perak x harga semasa x 2.5%
Katakan Ahmad menyimpan 1,000 gram perak (telah melebihi nisab)

Kadar zakat = 2.5%
* harga semasa perak (contoh) = RM 0.62/g
Zakat =  1,000 gm x 0.62 x2.5% =  15.50

Seminar Pelaburan Emas Bulan September 2010 - FREE



Salam sejahtera kepada para peminat emas sekalian. Bijak Emas ingin mewarkan-warkan kepada anda semua seminar dan kursus untuk ejen yang terbaru pada bulan September ini.

Kepada yang berminat sila SMS nama anda dan venue yang akan anda pergi untuk tujuan pendaftaran. Seminar ini adalah percuma. 

Jom sama-sama kita dalami ilmu dan rahsia emas.

Kenaikan gaji ~4% aje setahun???

Selamat sejahtera,
Saya baru balik daripada mendengar seminar peniagaan emas yang disampaikan oleh En Syukor Hashim, seorang yang tersohor dlm pelaburan emas di Malaysia melalui laman web beliau, www.jutawanemas.com. Banyak info yang diperolehi pada malam tadi. Antaranya apakah keistimewaan emas, bercakap tentang peluang menjadi agen kepada Public Gold dan lain-lain lagi. Insyallah di masa hadapan terdapat banyak lagi seminar sebegini akan diadakan dan di seluruh Malaysia. Diharap anda semua akan mempunyai masa terluang untuk datang ke seminar-seminar pelaburan emas berikutnya.

gambar daripada GOLDEMAS RESOURCES
Berkenaan tajuk di atas, antara perkara yang dibangkitkan ialah berkenaan pembayaran gaji bulanan kita sebagai pekerja yang berdedikasi. Bayangkan jika gaji bulanan anda dibayar dalam bentuk dinar, bukankah itu lebih elok dan TERBAIK?

Sekiranya seorang eksekutif dibayar sebulan sebanyak 5 dinar [as at 3/9/2010 9:25AM 5 dinar=RM2949] maka tidak akan timbul masalah para pekerja meminta kenaikan gaji yang hanya secara purata antara 2%-4% sahaja dalam setahun. Dengan pendapatan sebulan sebanyak 5 dinar secara automatik anda mendapat kenaikan gaji yang tinggi setiap tahun. Jika dalam bentuk wang kertas??? Dah la kenaikan kecil, nilai wang itu juga dimamah INFLASI.

Ini kerana kenaikan emas secara purata pula lebih kurang 25%-27% malahan tahun 2009 kenaikan sebanyak ~30%. Ini bermakna nilai dinar iaitu gaji yang dibayar kepada kita akan meningkat sebanyak 25%, lebih banyak daripada kenaikan gaji 2%-4% yang selalunya diberi oleh syarikat tempat anda bekerja setiap tahun.

Inilah salah satu kelebihan emas selain kelebihan-kelebihan lain yang terdapat dalam emas terutama bila digunakan sebagai matawang. Kepada yang berkenan untuk menyimpan emas ataupun ingin berkongsi ilmu, bolehlah menghubungi saya di talian 0192238096.

*Kepada majikan-majikan yang membaca artikel ini, admin berharap minda anda terbuka dan mana tahu anda boleh mengaplikasikan kaedah pembayaran gaji para pekerja anda dalam bentuk dinar. Hubungi saya untuk mendapatkan dinar emas Public Dinar.




-simpan dahulu, senang kemudian-






Public Gold Malaysia Book of Records


Call 0192238096


It Coming Back!! Be Sure to Grab this Oppurtunity

Promotion Period until 31 December 2010


Cepat-cepat bagi yang telah terlepas promosi sebelum ini, jangan lepaskan lagi peluang terbaru ini. Public Gold membuka semula peluang untuk menjadi ejen Bijak Emas dengan hanya bermodalkan RM40 000  RM20 000 sahaja.
Hubungi saya segera!!! Ejen Bijak Emas diperlukan diseluruh Malaysia, Brunei dan Singapura





KELEBIHAN menjadi ejen Public Gold di bawah rangkaian Bijak Emas:

  1. Mendapat komisen sebanyak 1.5% atas setiap pembelian emas dengan Public Gold.
  2. Capital gain daripada kenaikan harga emas (tak jual pun stok naik harga)
  3. Membeli dengan harga yang murah, dan menjual semasa harga meningkat
  4. Mendapat komisen 0.3% atas setiap jualan semula emas anda kepada Public Gold.
  5. Untung belian semula emas daripada pelanggan anda (5%-6% lebih murah daripada harga semasa)
  6. Keuntungan berkongsi komisen sesama agent ;)
  7. Kelas dan bimbingan percuma. Nama anda disiarkan di laman web Bijak Emas



Why become Public Gold agent?
1) Commission/Discount 1.5% on the gold purchase from Public Gold
Commision 0.3% on gold sell back to Public Gold 
2) Buy Back 5%-6% below market price
3) Capital Gain from Increase of Gold Price
4) Speculation on  Gold Price (Buy Low Sell High)
5) Sharing commission between agents
6) Special class for agent (FREE)


Bijak Emas
-simpan dahulu, senang kemudian-